Vesti

Priprema publikacije "Kulinarski vodič kroz gradove i opštine Srbije"

U susret obeležavanju 60. godišnjice SKGO

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije ove godine obeležava 60 godina svog postojanja i rada. U okviru aktivnosti vezanih za ovu važnu godišnjicu, naši gradovi i opštine biće promovisani i na jedan nov način - objavljivanjem publikacije koja bi, na jednom mestu, predstavila onaj deo nematerijalne kulture našeg naroda koji se odražava u bogatstvu na koje smo svi ponosni: u punoći i raznolikosti ukusa, boja i mirisa hrane koju proizvodimo i koju - kroz tradicionalna jela i kulinarske odgovore na neke savremene izazove - nudimo svojim prijateljima i gostima.

Ova publikacija, zamišljena kao neka vrsta kulinarskog vodiča kroz sve naše gradove i opštine, imala bi za cilj da predstavi bogatstvo i šarolikost različitih područja Srbije - karakteristike podneblja, tla, kulture i tradicije, kako u proizvodnji zdravih i ukusnih poljoprivrednih proizvoda, tako i u pripremanju jela i drugih specijaliteta kojima se, još uvek, možemo pohvaliti i pred bogatijima i uspešnijima od nas. Želimo da objavimo što više recepata za jela koja se pripremaju u lokalnim zajednicama i da tako predstavimo svo bogatstvo kulinarske tradicije naših krajeva.

Planiramo da ovaj vodič objavimo na srpskom i engleskom jeziku i time doprinesemo da naši i vaši prijatelji, saradnici i poslovni partneri i na ovaj način bliže upoznaju našu lepu zemlju.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i pomognete da proizvodi, tradicija, vrednosti i ukusi vašeg grada ili opštine, budu u ovoj publikaciji predstavljeni na najbolji način.

Popunjene formulare možete proslediti posredstvom lokalnog poverenika SKGO u vašem gradu/opštini ili direktno Savetodavnom centru SKGO, elektronskim putem na darko.drndic@skgo.org ili nina.cehov@skgo.org .  

Pismo generalnog sekretara >>>
Kulinarski vodič formular >>>
Kulinarski vodič uputstvo >>>