Vesti

Okrugli sto “Naknada za uređenje građevinskog zemljišta - instrument za zahvatanje dodatne vrednosti nekretnina“

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština u Srbiji, u okviru projekta Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) „Institucionalna podrška SKGO", organizuje okrugli sto na temu "Naknada za uređenje građevinskog zemljišta - instrument za zahvatanje dodatne vrednosti nekretnina", koji će biti održan u sredu, 20. februara 2013. godine, sa početkom u 12,00 časova u Beogradu (hotel Zira, Ruzveltova 35).

Cilj ovog skupa je iniciranje stručne rasprave o svrsishodnosti naknade za uređenje građevinskog zemljišta kao značajnog izvora finansiranja komunalne infrastrukture. Ovom prilikom biće predstavljena studija o mogućnostima finansiranja urbane infrastrukture kroz zahvatanje dodatne vrednosti nekretnina u Srbiji, kao i izazovi komunalnog opremanja građevinskog zemljišta u gradovima i opštinama Crne Gore.

Osim predstavnika gradova i opština, na skup su pozvani predstavnici resornog ministarstva građevinarstva i urbanizma, kao i predstavnici stručne javnosti, međunarodnih projekata, strukovnih organizacija i poslovnog sektora.

Molimo da svoje učešće potvrdite najkasnije do ponedeljka, 18. februara 2013. godine, sekretarki Odbora za urbanizam i stanovanje SKGO Klari Danilović, na broj telefona 011/3223-446 ili elektronskom poštom klara.danilovic@skgo.org .