Vesti

Predstavnici SKGO na sednici Odbora Narodne skupštine za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

Sednica Odbora Narodne skupštine za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije na kojoj je razmatran Predlog zakona o posebnim uslovima za upis prava svojine na objektima izgrađenim bez građevinske dozvole održana je 7. marta 2013. godine. Na sednici su bili prisutni predstavnici Stalne konfrencije gradova i opština, koji su na poziv predsednika Odbora Dejana Radenkovića, dobili priliku da obrazlože amandmane SKGO na predlog pomenutog Zakona.

Predsedništvo SKGO je na X sednici održanoj 14. februara 2013. godine, usvojilo amandmane na Predlog zakona o posebnim uslovima za upis prava svojine na objektima izgrađenim bez građevinske dozvole, ističući pri tome sve štetne posledice koje bi donošenje ovakvog zakona imalo po lokalne samouprave. Ovi amandmani dostavljeni su resornom odboru Narodne skupštine, uz molbu da se predstavnicima SKGO omogući učešće na sednici Odbora prilikom razmatranja Predloga zakona.

Predsednik SKGO Saša Paunović je na sednici skupštinskog Odbora za prostorno planiranje narodnim poslanicima pojasnio neke od predloženih amandmana SKGO, ponovo ističući da predlog zakona u sebi sadrži mnoge nejasnoće i nepreciznosti koje mogu stvoriti uslove za korupciju i diskreciono odlučivanje organa koji sprovodi zakon. Osim predstavnika SKGO, sednici Odbora prisustvovali su i predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije.