Vesti

NEXPO 2013 međunarodni sajam lokalnih samouprava

Mreža asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne evrope (NALAS), Udruženja gradova Hrvatske, Udruženja opština Hrvatske i gradova Rijeka i Opatija, organizuju NEXPO 2013, međunarodni sajam lokalnih samouprava koji će se održati u gradovima Rijeka i  Opatija u Republici Hrvatskoj od 25. do 27. septembra 2013. godine.

NEXPO je najveći i najznačajniji opštinski događaj u jugoistočnoj Evropi. Okuplja lokalne samouprave, asocijacije lokalnih samouprava, razvojne agencije, predstavnike civilnog društva i preduzeća jugoistočne Evrope i šire. NEXPO promoviše ulogu lokalnih samouprava i proces decentralizacije, obezbeđuje regionalno umrežavanje, promoviše decentralizovane saradnje, regionalni biznis i izgradnju mira i stabilnosti.

NEXPO je organizovan prvi put u martu 2011. u Sarajevu u Bosni i Hercegovini. Taj događaj je okupio 200 gradonačelnika, 100 izlagača, 2000 posetilaca, a u okviru programa je organizovano 9 konferencija i radionica.

Tema NEXPO 2013 su EU integracije. Sajam će takođe omogućiti predstavnicima lokalnih samouprava da se sastanu sa predstavnicima poslovnog sektora i da privuku potencijalne investitore za svoje projekte u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije. Očekuje se da će NEXPO 2013 okupiti više od 4000 učesnika u Sportskom centru Zamet u Rijeci, izložbenom prostoru od 4000 m2 koji će biti slobodan i otvoren za javnost.

NEXPO 2013 Program obuhvata:

  • Konferenciju "Put EU integracija - uklanjanje barijera, otključavanje sopstvenog potencijala" (25. septembar 2013, Hrvatski kulturni dom Šušak, po pozivu)
  • NEXPO sajam (26. i 27. septembar 2013, Centar Zamet)
  • Serija radionica (26. i 27. septembar 2013, Centar Zamet), grupisanih u dve osnovne teme: unapređenje prakse održivog razvoja i unapređenje prakse u upravljanju i partnerskom radu
  • Café gradonačelnika (26. i 27. septembar 2013, Centar Zamet) je idealno mesto za direktne razgovore između gradonačelnika o saradnji, investicijama, donacijama ili bratimljenju
  • Matchmaking (26. i 27. septembar 2013, Centar Zamet) će omogućiti opštinama i privatnom sektoru da se sastanu, predstave jedni drugima i pronađu mogućnosti za saradnju
  • Kulturni program 

Da biste postali deo NEXPO 2013 rezervišete štand i iskoristite priliku za upoznavanje, razmenu iskustva, upoznavanje sa novinama, poređenje sa drugima, unapređenje sopstvenog rada i pronalaženje potencijalnih partnera i investitora.

Paket štand za opštine sadrže: kabinu prostora 9m2, 2-3 zidna panela, tepihe, skladišni prostor, 4 stolice, info pult, jedan sto, 2 reflektora, utikač 220V, korpa za otpatke i tabla sa imenom i logoom boja izlagača. Cena standardnog paketa štanda je 900 evra. Dodatna oprema je dostupna na zahtev.

Za više informacija, molimo vas pogledajte: http://nexpo.nalas.eu /.

Agenda >>> 

Pozivnica za lokalne samouprave >>> 

Pozivnica za privredni sektor >>>