Vesti

SKGO potpisala Sporazum o saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj

Sporazum o saradnji između Stalne konferencije gradova i opština - Saveza gradova i opština Srbije (SKGO) i Nacionalne agencije za regionalni razvoj (NARR) potpisan je u prostorijama SKGO 21. marta 2013. godine, u okviru sednice Odbora SKGO za lokalni ekonomski razvoj kojom je predsedavao Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja. Sporazum su potpisali Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO i Ivica Eždenci, direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj.

Ovom prilikom Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO je ukazao na važnost realizacije sporazuma i dalje unapređenja saradnje između dve organizacije. Imajući u vidu zalaganje SKGO u procesu decentralizacije, gospodin Staničić je naglasio značaj utvrđivanja prioriteta regionalnog razvoja, procesa sertifikacije regionalnih razvojnih agencija, ali i realizacije zajedničkih projekata sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj

Obraćajući se prisutnima članovima Odbora za LER, Ivica Eždenci, direktor NARR, ukazao je na važnost saradnje Nacionalne agencije i Saveza gradova i opština u Srbiji zbog realizacije zajedničkih aktivnosti, ali i sinhronizacije rada u cilju postizanja boljih rezultata. Gospodin Eždenci je posebno istakao činjenicu da obe institucije sprovode veliki broj međunarodnih projekata i da u toj oblasti treba dodatno unaprediti saradnju.