Vesti

Potpisan sporazum o saradnji između Starog grada i gradova Nansi i Lublin

Gradska opština Stari grad potpisala je 23. aprila 2013. godine u Beogradu, sporazum o saradnji sa gradovima Nansi iz Francuske i Lublin iz Poljske. Sporazum je potpisan u okviru projekta razmene iskustva i primera dobre prakse u oblasti valorizacije kulturnog nasleđa kao faktora održivog razvoja turizma.

Projekat čija je implementacija započeta 2012. godine, za cilj ima osnaživanje turističke ponude gradova i opština učesnika, a dobio je subvenciju od strane Ministarstva spoljnih poslova Francuske. Ovom prilikom je potpisan i sporazum o podršci koju će gradovi Nansi I Lublin pružiti Beogradu u cilju dobijanja statusa Evropske prestonice kulture 2020. godine.

Nakon skupa, održan je svečani koktel u Francuskoj ambasadi na poziv predsednika opštine Nansi, kojem su prisustvovali predsednici opština Nansi i Lublin, predsednik opštine Stari grad, predstavnici projekta "Beograd 2020", Stalne konferencije gradova i opština, diplomatskog kora, profesori Arhitektonskog i Pravnog fakulteta u Beogradu i drugi partneri opštine Stari grad.

Opština Stari grad predsedava Odborom za evropske integracije i međunarodnu saradnju SKGO i realizacijom projekta doprinosi produbljivanju decentralizovane saradnje sa evropskim gradovima i opštinama.