Vesti

Treći forum Jugoistočne Evrope „Javno-privatno partnerstvo u infrastukturi“: Izgradnja budućeg rasta

21. vek biće upamćen kao "vek infrastrukture", sa velikim brojem projekata koji se rađaju širom sveta kako bi zadovoljili rastuće socijalno-ekonomskim zahteve. Zemlje Jugoistočne Evrope (JE) ne razlikuje se od drugih zemalja koje predstavljaju ambiciozne infrastrukturne planove u oblasti saobraćaja, energetike, kao i socijalne i ekološke projekte. Međutim, sa povećanjem pritiska na javne finansije i budžetsku odgovornost, postoji potreba za uključivanjem privatnog sektora.

EEL Events, u partnerstvu sa UNECE, SEETO i UKTI, organizuje forum visokog nivoa „Javno-privatno partnerstvo u infrastukturi", koji će biti održan 12. i 13. juna 2013. u Zagrebu. Ovaj skup povezaće važne aktere iz međunarodnih i regionalnih (javnih i privatnih) sektora, kako bi razgovarali o održivosti iznetih infrastrukturnih projekata, ponudili najbolju praktičnu podršku i identifikovali nove mogućnosti.

I pored očigledne potrebe i ambicije za razvojem infrastrukture u Jugoistočnoj Evropi, region se suočava sa brojnim izazovima, uključujući i složene pravne okvire, ograničen kapacitet javnog sektora i nedoslednu i nekorektnu podelu rizika u obavezama.

Forum ima za cilj da odgovori na ove prepreke i ponudi dublju analizu planova razvoja infrastrukture u JE. Govornici i učesnici foruma biće predstavnici nacionalnih i lokalnih vlasti zemalja u regionu, infrastrukturni fondovi, finansijeri i sponzori, građevinske firme i koncesionari, regionalni savetnici i pravne firme.

Više informacija o forumu http://www.eelevents.co.uk/see_ppp_infrastructure_2013/

Za informacije o učešću možete kontaktirati Merimu Džanić telefonom na broj +44 207 275 8020 ili e-poštom na adresu merima.dzanic@eelevents.co.uk .

Napomena: za članice SKGO (gradove i opštine) obezbeđen je popust od 20 odsto na cenu kotizacije.