Vesti

Sastanak Mreže poverenika SKGO

Drugi sastanak Mreže poverenika SKGO u 2013. godini održan je 6. juna u Beogradu i okupio je više od 90 predstavnika lokalnih samouprava. Skup je organizovan u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO" koji podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

Sastanak je bio prilika da se naše kolege iz gradova i opština upoznaju sa aktivnostima Asocijacije, da razmenimo iskustva i čujemo predloge za poboljšanje saradnje.

U uvodnom delu sastanka Darko Drndić, menadžer Savetodavnog centra SKGO, pozdravio je prisutne i upoznao kolege sa planom rada Savetodavnog centra u okviru koje se nalazi Mreža. U radnom delu sastanka Nikola Tarbuk, pomoćnik generalnog sekretara za zastupanje, predstavio je lokalnim poverenicima inicijative SKGO u prethodnom periodu. Ivan Milivojević, menadžer Centra za obuku SKGO, upoznao je prisutne sa novim servisima koji su dostupni članicama putem sajta organizacije.

Program EU Exchange 4 predstavili su Aleksandar Marinković, koordinator za strateško planiranje, Dunja Naić, saradnik za lokalne finansije i Ivana Maksić, saradnik za monitoring projekata koja je predstavila grant šemu programa.

Katarina Arambašić Pivić iz Službe za informisanje predstavila je aktivnosti vezane za proslavu jubileja 60 godina od osnivanja SKGO, dok je Vladimir Jovanović, šef Službe za informisanje i menadžer programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji u procesu evropskih integracija" upoznao prisutne sa aktivnostima na programu, kao i mogućnosti saradnje koje ovaj program pruža gradovima i opštinama.