Vesti

NACIONALNA KONFERENCIJA – REFORMA OPOREZIVANJA IMOVINE U SRBIJI - primena novog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na imovinu u 2014. godini

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), u okviru projekata „Institucionalna podrška SKGO" koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) i "EU Exchange 4" koji finansira Evropska unija i u saradnji sa projektom Opštinski ekonomski razvoj u istočnoj Srbiji koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), organizovala je nacionalnu konferenciju na temu reforme oporezivanja imovine u Srbiji 10. jula 2013. godine, u Sava Centru u Beogradu.

Na konferenciji je bilo prisutno preko 180 učesnika, predstavnika lokalnih samouprava i ostalih relevantnih organizacija i institucija. Najvažnija tačka dnevnog reda se odnosila na predstavljanje novog Zakona o izmenama i dopunama zakona o porezima na imovinu, u okviru koje se prisutnima obratila gospođa Milica Bisić, savetnica ministra finansija i privrede. Gospođa Bisić je detaljno predstavila nove izmene i dopune zakona, nakon čega je usledila živa diskusija, a predstavnici lokalnih samouprava su imali priliku da dobiju odgovore na svoja pitanja.