Vesti

Svetski samit lokalnih i regionalnih lidera UCLG

Drugi po redu Svetski samit lokalnih i regionalnih lidera i četvrti Kongres Ujedinjenih gradova i lokalnih samouprava (UCLG) održaće se od 1. do 4. oktobra 2013. godine u Rabatu (Maroko). Tim povodom, UCLG poziva sve zainteresovane predstavnike lokalnih i regionalnih vlasti da svojim prisustvom doprinesu uspešnosti Samita. Ovi događaji se poklapaju sa obeležavanjem stogodišnjice međunarodnog pokreta lokalnih samouprava, pa je ovo okupljanje i prilika za razmenu iskustava i znanja između Afrike i ostatka sveta.

Zamisli društvo, izgradi demokratiju" biće glavna tema, ali i poruka sa svih događaja u okviru Samita na kome će se, između ostalog, diskutovati o jačanju blagostanja, upravljanju diverzitetima, solidarnosti između teritorija i o oblikovanju budućnosti. Takođe, uporedo sa radom Ujedinjenih nacija na novom programu razvoja za narednih dvadeset do trideset godina u okviru Milenijumskih ciljeva, ovde će se diskutovati o Agendi gradova i regiona za 21. vek. Samit će takođe predstavljati jedinstvenu mogućnost za okupljanje velikog broja predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti i definisanje vizije i strategije, ali i međunarodnih akcija lokalnih samouprava.

 Preuzmite nacrt programa Samita >>> 

Praktične informacije

Samit će se održati u Hotelu Sofitel u Rabatu http://www.sofitel.com/gb/hotel-6813-sofitel-rabat-jardin-des-roses/index.shtml

Radni jezici su engleski, francuski, arapski i španski.

Troškove smeštaja i prevoza učesnici pokrivaju sami.

Registracija se vrši online na sledećem linku http://www.rabat2013.uclg.org/the-summit/congress-registration

Molimo predstavnike lokalne samouprave da o svom učešću na Samitu informišu i SKGO - kontakt osoba je Valentina Bajić, Služba za evropske integracije i međunarodnu saradnju (e-mail: valentina.bajic@yahoo.com).

Više informacija možete naći na vebsajtu Samita www.rabat2013.uclg.org