Vesti

Kongres Evropskih regiona u razvoju (CoEER)

Kongres Evropskih regiona u razvoju (CoEER) održaće se od 11. do 13. oktobra u Beži, Portugalija.

Cilj Kongresa je izdvajanje najboljih primera integrisanih politika zbog kojih se regioni i lokalne samouprave mogu naći na globalnom tržištu u uslovima globalne konkurencije. Velika pažnja će se posvetiti i strategijama za privlačenje investicija, a pojedinačne teme tiču se energije i bioenergije, vazduhoplovstva i avijacije, poljoprivrede i poljoprivrednih industrija, turizma i ruralnog turizma i održivosti životne sredine i urbanog načina života.

Kongres je jedinstvena prilika koja se, predstavnicima regiona, lokalnih samouprava i drugim zainteresovanim stranama, pruža jednom godišnje u cilju njihovog povezivanja i razmene mišljenja. Tokom Kongresa organizovane su debate i bilateralni sastanci. Svi učesnici se ohrabruju da doprinesu diskusijama, prezentacijama i debatama. Za više detalja, pišite na participants@coeer.org.

Praktične informacije

Ovom prilikom bismo zamolili predstavnike lokalnih samouprava koji odluče da prisustvuju Kongresu da o tome informišu i SKGO - kontak osoba je Valentina Bajić, e-mail: valentina.bajic@yahoo.com .

Brošura >>>