Vesti

MEDIJSKI SERVIS ZA GRADOVE I OPŠTINE

Imamo zadovoljstvo da Vam najavimo da je Stalna konferencija gradova i opština u saradnji sa novinskom agencijom FoNet kreirala novi multimedijalni (pisani, video, foto i audio) servis vesti pod nazivom OPŠTINE koji će biti na usluzi upravo gradovima i opštinama odnosno Vašim informativnim službama.

Ovaj novi medijski servis biće Vam na raspolaganju već od ponedeljka, 23. septembra. Zahvaljujući SKGO i sredstvima programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji u procesu evropskih integracija" koji finansira Kraljevina Švedska, servis će tokom prvih šest meseci biti BESPLATAN za sve gradove i opštine. Od toga kakve rezultate ovaj servis pokaže u praksi, zavisiće u kojem će formatu živeti nakon besplatnog šestomesečnog perioda.

SKGO se odlučila da pokrene ovu saradnju sa novinskom agencijom FoNet kako bismo promovisali aktivnosti gradova i opština i unapredili izveštavanje nacionalnih, regionalnih i lokalnih medija na ove teme, poboljšali opštu vidljivost lokalne samouprave u javnosti i građanima približili ono čime se lokalne administracije bave sa fokusom na pozitivne priče, realan položaj i aktivnosti o kojima se često ne čuje u medijima.

Za potrebe ovog servisa na agencijskom sajtu www.fonet.rs, pored već postojećih specijalizovanih servisa/rubrika Evroservis, Regioni i Citizen, biće otvorena nova rubrika OPŠTINE u okviru koje će biti emitovani tekstovi, video klipovi, fotografije i audio zapisi koje Vi pošaljete. Neophodno je samo da važne vesti, saopštenja, najave događaja, fotografije, video klipove pošaljete kolegama u FoNetu na e-mail adresu: skgo@fonet.rs, koja će biti aktivna od 23. septembra.

Koje su prednosti ovog servisa za Vas? U praksi to znači da bi FoNet izveštavao o važnim i interesantnim aktivnostima gradova i opština, i redovno objavljivao Vaša saopštenja, izjave i dokumenta, dok bi sa važnih dogadjaja izveštavao neposredno i to upućivanjem ekipa na teren, bilo da je reč o dopisnicima FoNeta ili timovima izveštača iz Beograda (FoNet ima multimedijalnu mrežu dopisnika iz centara širom Srbije: Čačak, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Loznica, Niš, Novi Sad, Novi Pazar, Smederevo, Zaječar i Užice, koje su obučene i opremljene da gotovo u realnom vremenu izveštavaju o dogadjajima sa terena).

Informacije koje se objave putem ovog servisa bile bi na raspolaganju svim nacionalnim, regionalnim i lokalnim medijima, vladinim i nevladinim organizacijama, domaćim i stranim organizacijama i institucijama, odnosno svim pretplatnici FoNeta. Osim toga, sa svih važnijih dogadjaja opština FoNet će izveštaje objavljivati i na svojoj internet televiziji www.fonetweb.tv koja je javnog karaktera i bez ograničenja dostupna svim posetiocima.

Važno je da vesti koje šaljete budu privlačne širem audotorijumu i da su od interesa za opštu javnost. Neki od predloga su: vesti u kojima objavljujete početak važnih projekata za vaš grad (investicionih, infrastrukturnih i sl.), najave gradske/opštinske manifestacije, dolazak novog investitora u vašu sredinu, interesantna životna priča vašeg sugrađanina, itd.

Nadamo se da će novi medijski servis koji je nastao u saradnji SKGO i FoNet doprineti boljoj informisanosti građana u Srbiji o aktivnostima gradova i opština.

Na usluzi smo za sva pitanja i sugestije.

Služba za informisanje SKGO