Vesti

Obuka o održivom urbanističkom planiranju

Stalna konferencija gradova i opština i Institut svetske banke (World Bank Institute - WBI) objavljuju početak onlajn obuke „Održivo urbanističko planiranje" (Sustainable Land Use Planning). Kurs je počinje 2. oktobra, a završava se 19. novembra 2013. godine i podrazumeva angažman od osam časova nedeljno tokom sedam nedelja. Više informacija o kursu možete naći na sledećoj internet stranici:
http://einstitute.worldbank.org/ei/course/sustainable-urban-land-use-planning
 
Održivo urbanističko planiranje je veoma važna, kompleksna oblast od vitalnog značaja za lokalne samouprave. Kurs je namenjen lokalnim stručnjacima, urbanistima, donosiocima odluka i gradskim menadžerima, koji dobijaju priliku da preispitaju i prodiskutuju aktuelne strateške politike i njihovu vezu sa prostornim i urbanističkim planiranjem. Nakon apsolviranja kursa polaznici stiču funkcionalno, integralno razumevanje urbanog razvoja, kroz proučavanje niza primera iz gradova širom sveta kako je moguće iskoristiti politike i planske instrumente za upravljanje gradovima uz dostizanje održivih, socijalno uravnoteženih i ekonomski efikasnih rezultata.
 
Rok za prijavljivanje je 25. septembar 2013. godine. Prijavljivanje se vrši on-lajn registracijom na gore navedenom sajtu. Zahvaljujući Programu urbanog partnerstva Svetske Banke i Vlade Austrije, zainteresovani polaznici iz Srbije u prilici su da ovaj kurs pohađaju bez naknade. Sve informacije o kursu i možete dobiti od Klare Danilović, sekretarke Odbora SKGO za urbanizam i stanovanje.
 
Napominjemo da je za uspešno savlađivanje sadržaja on-lajn kursa neophodno poznavanje engleskog jezika, a po završenom kursu polaznici dobijaju sertifikat.