Vesti

Konferencija "Javno zdravlje i socijalna zaštita na lokalnom nivou"

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije organizuje u četvrtak, 10. oktobra 2013. godine drugu nacionalnu konferenciju "Javno zdravlje i socijalna zaštita na lokalnom nivou". Skup će biti održan u Beogradu, u Hajat sa početkom u 10 časova.

Tema Konferencije je predstavljanje rezultata projekta, metodologije i instrumenata za procenu i unapređenje usluga u oblasti javnog zdravlja i pomoći u kući, kao i razmena iskustva sa kolegama iz drugih lokalnih samouprava i relevatnih nacionalnih institucija, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva.

Konferencija se organizuje u okviru projekta Podrška lokalnim samoupravama u decentralizaciji društvenih delatnosti koji SKGO realizuje u saradnji sa Norveškom asocijacijom lokalnih i regionalnih vlasti (KS) i Centrom za liberalno-demokratske studije (CLDS). Projekat na integrisani način pruža podršku preuzimanju decentralizovanih funkcija i javnih usluga, kako bi bile uspostavljene perspektive dalje decentralizacije u oblastima obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite na lokalnom nivou. Projekat finansira Kraljevina Norveška preko Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Maji Knežević, putem telefona 011 3223 446 ili putem elektronske pošte maja.knezevic@skgo.org .