Vesti

SKGO na sastanku sa ministrom finansija

SVA BITNA BITANJA VEZANA ZA FINANSIRANJE LOKALNIH SAMOUPRAVA BIĆE RAZMATRANA U SARADNJI SA SKGO 

 

Delegacija SKGO 17. oktobra, predvođena predsednikom SKGO Sašom Paunovićem prisustvovala je sastanku sa ministrom finansija Lazarom Krstićem i saradnicima. Sastanku su ispred SKGO prisustvovali i Zoran Antić, zamenik predsednika SKGO i gradonačelnik Vranja, Ivan Bošnjak, gradonačelnik Zrenjanina, Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO i pomoćnici generalnog sekretara Aleksandar Bućić i Nikola Tarbuk.

 

Pored ministra Krstića, ispred ministarstva finansija prisutni su bili i Ljubiša Milosavljević, državni sekretar; Saša Ranđelović, savetnik ministra; Nada Mirković, načelnica odeljenja za budžet i Tatjana Milivojević, savetnica u sektoru za budžet.

 

Sastanak je organizovan u cilju razmatranja aktuelnosti u vezi sa stanjem javnih finansija u Srbiji sa posebnim osvrtom na stanje sistema finansiranja lokalne samouprave. Na sastanku je bilo reči i o vezanim za Zakon o finansiranju lokalne samouprave i načinima prevazilaženja određenih problema iz prethodnog perioda, kao i funkcionisanju i nadležnostima Komisije za finansiranje lokalne samouprave.

 

Dogovoreno je da će Komisija za finansiranje lokalne samouprave u narednom periodu funkcionisati u punom kapacitetu u skladu sa Zakonom, i da su nadležna resorna ministarstva već imenovala svoje predstavnike u Komisiju. U tom smislu, konstatovano je da će sva naredna pitanja koja se tiču finansiranja lokalne samouprave biti razmatrana sa SKGO a sve u cilju iznalaženja najboljih mogućih rešenja koja uređuju ovu oblast.