Vesti

CEMR o saradnji SKGO i SALAR u oblasti rodne ravnopravnosti

Savez evropskih gradova i regiona (CEMR) na sajtu Opservatorije za praćenje primene Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou objavio je tekst o saradnji SKGO i Švedske asocijacije lokalnih vlasti i regiona (SALAR).

Tekst prenosi razloge za uspostavljanje ove saradnje i načine na koje će SKGO raditi na unapređenju rodne ravnopravnosti na lokalnom nivo koristeći stručnu podršku kolega iz Švedske. Poseban akcenat stavljen je na način na koji će Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti, koju je 2006. godine na evropskom nivoupokrenuo CEMR, biti promovisana u Srbiji i koju vrstu podrške će SKGO i SALAR pružiti opštinama u njenoj primeni.

Aktivnosti Radne grupa za rodnu ravnopravnost koju je SKGO formirala 2012. godine,posebno su ispraćene u ovom tekstu, a prikaz studijske posete srpske delegacije opštini Vindeln na severu Švedske, dat je kroz fotografiju koja ilustruje tekst.

Kompletan tekst možete pročitati na http://www.charter-equality.eu/exemple-de-bonnes-pratiques/serbian-sctm-and-swedish-salar-in-cooperation-to-promote-gender-equality-at-local-level.html?ref_id=170