Vesti

41. SKUPŠTINA SKGO

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO) ima zadovoljstvo da najavi održavanje svoje 41. redovne skupštine, koja će biti organizovana 11. decembra 2013. godine u Sava centru u Beogradu.

Ove godine Stalna konferencija gradova i opština obeležava poseban jubilej - 60 godina postojanja i rada na unapređenju uslova za funkcionisanje lokalne samouprave i kvalitetniji život građana u našim gradovima i opštinama. Ključni događaj u obeležavanju ove značajne godišnjice biće upravo predstojeća Skupština SKGO, na kojoj će najviši državni zvaničnici, gradonačelnici i predsednici opština, ambasadori i predstavnici međunarodnih institucija i drugi uvaženi gosti još jednom potvrditi značaj i ulogu institucije kao što je SKGO, proverenu kroz šest decenija kontinuiranog delovanja. Stalna konferencija je tokom svih godina svog rada nastojala i uspevala da kroz okupljanje svih relevantnih aktera i kroz konstruktivni dijalog dođe do usaglašenih principa koji su uvek vodili daljem unapređenju i razvoju lokalne samouprave. Upravo iz tog razloga, osnovna tema 41. skupštine SKGO biće:

„Lokalna samouprava - juče, danas i sutra"

Uporedo sa razmatranjem tema posvećenih unapređenju lokalne samouprave, na ovoj Skupštini biće održani i redovni izbori za organe Stalne konferencije gradova i opština.

Ovogodišnja skupština SKGO organizuje se uz pomoć programa „Institucionalna podrška SKGO",aoji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a sprovodi SKGO.

Lista kandidata >>>

Izborna pravila >>>

Predlog dnevnog reda >>>