Vesti

Izazovi procesa pristupanja EU u oblasti zaštite životne sredine na lokalnom nivou

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije organizuje nacionalnu konferenciju ''Izazovi procesa pristupanja EU u oblasti zaštite životne sredine na lokalnom nivou u Srbiji''. Skup će biti održan 19. novembra 2013. godine, u Sava centru, u Beogradu (Milentija Popovića 9), sa početkom u 11 časova.

Konferencija će biti organizovana u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji u procesu evropskih integracija", koji SKGO sprovodi u saradnji sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona. Kroz sprovođenje ovog Programa, gradovima i opštinama pružene su brojne mogućnosti za sagledavanje svih izazova koje evropske integracije donose. Istovremeno, kroz saradnju sa švedskim partnerima, znatno je unapređen kapacitet jedinica lokalne samouprave za ove procese. Ova konferencija treba da pruži presek svega što je do sada urađeno i da se postigne dogovor o najvažnijim aktivnostima koji se pred članstvom nalaze u narednom periodu.

Nacionalna konferencija, takođe, pruža mogućnost da uspostavimo čvršću saradnju sa najvažnijim partnerima u oblasti životne sredine u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Za sva dodatne informacije možete se obratiti Miodragu Gluščeviću i Ljubinki Kaluđerović, na kontakt telefon 011/3223-446 ili e-adrese: miodrag.gluscevic@skgo.org i ljubinka.kaludjerovic@skgo.org .