Vesti

Panel diskusija „Javna svojina i jedinice lokalne samouprave“ na Sajmu LS

Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave i Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije organizuju panel diskusiju na temu „Javna svojina i jedinice lokalne samouprave" u okviru Sajma lokalne samouprave, koji će biti održan u Beogradu, u periodu 27-29. novembar 2013. godine. Panel će biti održan u četvrtak, 28. novembra 2013. godine na Beogradskom sajmu (Bulevar Vojvode Mišića 14, Hala 1, crvena sala), sa početkom u 12 časova.

Pored predstavnika gradova i opština, na Panelu će učestvovati i predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Republičke direkcije za imovinu, Republičkog geodetskog zavoda, stručne javnosti i SKGO.

Osnovna ideja panela je razmatranje iskustva iz dosadašnjeg procesa prenosa javne svojine lokalnoj samoupravi, najbolje prakse, kao i problema ali i potencijalnih načina za njihovo prevazilaženje, kako bi gradovi i opštine mogli efikasno da preuzmu javnu imovinu koja im pripada po Zakonu o javnoj svojini.
Za dodatna pitanja možete se obratiti Nini Čehov, na broh telefona 011/3223-446 ili elektronskim putem na nina.cehov@skgo.org .