Vesti

Delegacija iz Libije u poseti SKGO

Desetočlana delegacija iz Libije je u periodu od 24. do 30. novembra u studijskoj poseti Stalnoj konferenciji gradova i opština - Savezu gradova i opština Srbije (SKGO).

U sklopu posete, kolege iz Libije biće u prilici da se upoznaju sa istorijom naše asocijacije, najvažnijim aktivnostima, unutrašnjom strukturom i načinom rada.

U uvodnom obraćanju Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO izrazio je veliko zadovoljstvo posetom i izjavio da iskustvo Srbije može da pomogne Libiji u razvoju lokalne samouprave i približavanja ovog nivoa vlasti građanima.

Delegacija će 27. novembra posetiti Sajam lokalne samouprave i obići štandove naših opština. A priliku da se upoznaju sa najvažnijim pravcima razvoja lokalne samouprave u našoj zemlji, gosti iz Libije imaće prilikom susreta sa Igorom Mirovićem, ministrom regionalnog razvoja i lokalne samouprave i pomoćnikom ministra Sašom Mogićem.

Za članove Delegacije organizovane su posete Kragujevcu i Subotici 28. i 29. novembra. U Kragujevcu kolege iz Libije biće u prilici da se upoznaju sa radom Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, dok će u Subotici biti upoznati sa radom Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Studijska poseta organizovana je u okviru EU projekta za podršku lokalnoj administraciji u Libiji (Civile Initiatives in Libya - CIL).