Vesti

Dijalog gradova o urbanoj reviziji u organizaciji Instituta Svetske banke

Dijalog gradova o urbanoj reviziji održaće se u Skoplju (Makedonija) u organizaciji Instiuta Svetske banke, u periodu od 11 - 13. decembra 2013. godine.

Ova radionica regionalnog karaktera ponudiće zainteresovanim predstavnicima gradova i opština iz regiona jugoistočne Evrope obuku u oblasti urbane revizije.

Urbana revizija je novorazvijeni alat za samoprocenu stanja infrastrukture i komunalnih usluga, koji opštinama pruža podatke i informacije o svim aspektima urbanog razvoja (stanovništvo, zauzeće zemljišta, javna imovina, infrastruktura, inventar usluga), i to kroz prikaz postojećeg i željenog stanja u konkretnoj opštini. Ovaj alat samoprocene ima za cilj da pomogne rukovodstvima opština i gradova da bolje sagledaju funkcionisanje grada i da im pomogne da u buduće donose racionalnije odluke zasnovane na stvarnim pokazateljima.

Ovaj dijalog gradova poslužiće i kao šansa za razgovor o do sada naučenim lekcijama u gradovima koji su sproveli urbanu reviziju kao deo Programa urbanog partnerstva Svetske banke i Austrije.