Vesti

Potpisivanje Povelje o saradnji u oblasti unapređenja društvenih delatnosti na lokalnom nivou

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije organizuje finalni okrugli sto i sastanak međuministarske radne grupe. Ovaj skup biće održan u sredu 18. decembra 2013. godine, u Aranđelovcu (hotel „Izvor"), sa početkom u 10.30 časova.

Pomenuti okrugli sto ima za cilj formulisanje preporuka, razmenu iskustava i prakse između naših lokalnih samouprava i drugih relevantih partnera u okviru nadležnosti lokalnih samouprava u oblastima zdravstveno-socijalne zaštite i obrazovanja.

Prisutnima u uvodnom delu obratiće se Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovac, Zoran Perišić, predsednik SKGO i gradonačelnik Niša i Nils Ragnar Kamsvag, ambasador Kraljevine Norveške.

U okviru skupa predviđeno je i potpisivanje Povelje o saradnji između Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva zdravlja i Stalne konferencija gradova i opština. Povelju će potpisati Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Brankica Janković, državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, Muhedin Fijuljanin, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO.

Ispred lokalnih samouprava učesnica na projektu, rezultate će predstaviti Mihalj Njilaš, predsednik opštine Kanjiža, Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovac i Saša Stamenković, predsednik opštine Babušnica.

Okrugli sto i sastanak međuministarske radne grupe organizuje se u okviru projekta "Podrška lokalnim samoupravama u decentralizaciji društvenih delatnosti", koji realizuje Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u saradnji sa Norveškom asocijacijom lokalnih i regionalnih vlasti (KS) i Centrom za liberalno-demokratske studije (CLDS). Projekat na integrisan način pruža podršku preuzimanju decentralizovanih funkcija i javnih usluga u oblastima obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite na lokalnom nivou. Projekat finansira Kraljevina Norveška posredstvom Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške.