Vesti

Treća sednica odbora SKGO za evropske integracije i međunarodnu saradnju


Treća sednica Odbora SKGO za evropske integracije i međunarodnu saradnju održana je 10. marta 2009. godine, u prostorijama Stalne konferencije gradova i opština. Sednicom je predsedavala Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari Grad.


Na sednici je usvojen zapisnik sa Druge sednice Odbora, a zatim je pomoćnik generalnog sekretara za zastupanje, Nikola Tarbuk, upoznao prisutne članove Odbora sa odlukom Predsedništva SKGO o neophodnosti izrade programskog dokumenta za međunarodnu saradnju i evropske integracije SKGO. On je rekao da Radnu grupu za izradu ovog dokumenta čine: šef Službe za EI i MS SKGO, menadžer EIF projekta i savetnik za bratimljenje gradova i opština, a da je takođe potrebno imenovati i dva člana ovog Odbora.


U daljem toku sednice Odbor je imenovao Jovanu Mehandžić, predsednicu Skupštine opštine Vračar i Roberta Fejstamera, direktora Informativnog centra za razvoj opštine Kanjiža, za članove Radne grupe za izradu programskog dokumenta. Menadžerka projekta „Priprema lokalne samouprave za proces evropskih integracija“, Vukosava Tišma Agbaba upoznala je članove Odbora sa dosadašnjim projektnim aktivnostima i planiranim aktivnostima u narednom periodu. Članovi Odbora su upoznati sa ponuđenim programom obuke Beogradske otvorene škole za predstavnike centralne i lokalne administracije, na temu evropskih integracija, regionalne politike EU, kao i o akcionom planu Službe za evropske integracije i međunarodnu saradnju za tekuću godinu.