Vesti

Predstavljanje promotivnih spotova u okviru kampanje "Koš za još"

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) - Savez gradova i opština Srbije i Košarkaški savez Srbije pozivaju vas na konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljena tri promotivno-edukativna spota u okviru kampanje „Koš za još". Pomenuta konferencija za novinare biće održana u utorak, 21. januara 2014. godine u Beogradu (Medija centar, Terazije br. 3) sa početkom u 12.30 časova.

Ovom prilikom predstavnicima medija obratiće se:

  • Đorđe Staničić, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština
  • Dejan Tomašević, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije
  • Milica Đurđević, predstavnica studentske inicijative FEFA fakulteta.

Kampanju „Koš za još" realizuju Košarkaški savez Srbije, Stalna konferencija gradova i opština, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a na inicijativu studenata FEFA fakulteta. Cilj ove kampanje je promocija sporta, fizičke aktivnosti i zdravog života sa akcentom na koncept „sport za sve", koji podrazumeva da bavljenje sportom u Srbiji treba da bude dostupno svima, bez obzira na starosne, imovinske i druge razlike.

Akciju „Koš za još" koja obuhvata likovni i literarni konkurs za decu predškolskog uzrasta i učenike osnovnih škola, prate i promotivne aktivnosti putem medija, pre svega emitovanjem promotivno-edukativnih spotova, koji će na konferenciji u Medija centru biti premijerno prikazani predstavnicima medija. U snimanju ovih spotova učestvovao je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević.