Vesti

Konferencija „Pametne mreže – pametni gradovi“

Četvrta godišnja konferencija „Pametne mreže - pametni gradovi" biće održana u Varšavi 27. i 28. februara 2014. godine. Sa rastom gradova, a procenjuje se da će do 2050. godine približno 75 odsto svetske populacije živeti u gradovima, javlja se i potreba da gradovi izgrade „pametniju" infrastrukturu koja će omogućiti sigurno snadbevanje održivom energijom, bezbednost rezervi, sigurnost i dobar kvalitet života. Kao rezultat ovih potreba, gradovi se moraju tranformisati u „pametne" gradove. Jedno od najvećih dostignuća u ovoj oblasti je tehnologija pametnih mreža dok je evolucija električnih mreža jedan od najvećih izazova Evrope. Do 2020. godine trebalo bi da u svakoj državi Evropske unije 80 odsto potrošača električne energije bude bude povezano na neku vrstu pametnog brojila. Na konferenciji će moći da se čuje kako se opštine i gradovi na svetu nose sa povećanjem tražnje za energijom i načinima na koje se razvijaju rešenja koja se tiču energetske efikasnosti i održivosti. Konferencija se sastoji kako od panel diskusija, tako i od predstavljanja studija slučajeva, pa će svaki učesnik imati priliku da se aktivno uključi u rad konferencije.

Za više informacija posetite internet stranicu organizatora događaja - „Fleming Europe" - http://energy.flemingeurope.com/smart-grids-smart-cities-forum

Na događaj se možete registrovati online i to preko linka:

https://energy.flemingeurope.com/smart-grids-smart-cities-forum/register

U dodatku možete naći agendu događaja i registracioni formular.

Sve troškove (troškove registracije, prevoza i smeštaja) učesnici snose sami.

U slučaju prijave, molimo vas da informaciju o tome pošaljete i Službi za evropske integracije i međunarodnu saradnju, kontakt osoba Valentina Bajić (e-mail: valentina.bajic@skgo.org).