Vesti

Proglašeni pobednici konkursa za predškolce i osnovce “Koš za još”

Na poluvremenu finalne utakmice KUP-a Radivoja Koraća, održane 10. februara u Beogradu, dodeljene su nagrade najuspešnijim učesnicima likovnog i literarnog konkursa koji je raspisan u okviru promotivne akcije "Koš za još".

U kategoriji "Vrtići 1", prvo mesto osvojio je Pavle Bogdanović iz Žabara kod Kruševca. Nagradu „Sobni koš" dodelila mu je Slavica Jašić, predstavnica Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. U kategoriji "Vrtići 2", prvo mesto pripalo je Mileni Marković iz Beograda, a nagradu košarkaški komplet reprezentacije Srbije uručila joj je Milica Đurđević, student fakulteta FEFA.

U kategoriji osnovnih škola od 1-4 razred 1, najuspešniji rad imao je Filip Pajović iz Trstenika. Njemu je pripao tablet koji mu je uručila Tamara Stančev, predstavnica Ministarstva omladine i sporta.

U konkurenciji osnovnih škola od 5. do 8. razreda 2, najuspešniji je bio David Mitrović iz Valjeva. Njemu je tablet dodelila Maja Knežević, predstavnica Stalne konferencije gradova i opština. Najbolji rad u kategoriji osnovnih škola od 5. do 8. razreda 2, imala je Sara Popović iz Lajkovca. Nagrađena je od strane Milice Đurđević, studenta fakulteta FEFA, kompletom opreme košarkaške reprezentacije Srbije.

Promotivno-edukativnu kampanju pod nazivom „Koš za još", čiji je cilj promocija sporta, fizičke aktivnosti i zdravog života, realizuju Košarkaški savez Srbije, Stalna konferencija gradova i opština i resorna ministarstva prosvete i sporta.