Vesti

Kandidovanje za Zajednički konsultativni odbor pri Komitetu regiona Evropske unije

Predsedništvo Stalne konferencije gradova i opština - Saveza gradova i opština Srbije (SKGO), na Prvoj konstitutivnoj sednici održanoj 21. marta 2014. godine, usvojilo je Odluku o raspisivanju javnog poziva za kandidovanje članova i zamenika članova u Zajedničkom konsultativnom odboru (ZKO) pri Komitetu regiona Evropske unije.

Odlukom Saveta Evropske unije i Evropske komisije (2013/489/EU, Euroatom) kojom se usvaja nacrt Odluke br. 1 Saveta za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije, čl. 15. utvrđeno je da se osniva Zajednički konsultativni odbor sastavljen od prestavnika Komiteta regiona Evropske unije i lokalnih i regionalnih vlasti u Republici Srbiji. Zadatak ovog odbora je da pomogne Savetu u cilju promovisanja dijaloga i saradnje između lokalnih i regionalnih organa vlasti u EU i Srbiji i predstavlja mesto za pripremu regionalnih i lokalnih vlasti u Republici Srbiji za učešće u radu Komiteta regiona po stupanju u članstvo u EU.

Dokumenta koji se tiču raspisivanja javnog poziva sa jasno naznačenim kriterijumima za odabir kandidata, uključujući i prijavni formular za kandidovanje predstavnika/ca gradova i opština u ZKO, dostupni su na dnu ove stranice.

Molimo gradove i opštine  da predlože svoje kandidate i  kandidature pošalju najkasnije do petka, 28. marta 2014. godine, do 16 časova na e-adresu secretariat@skgo.org ili putem faksa na broj 011/3221-215.

Za sva pitanja ili nedomice vezane za kandidovanje predstavnika/ca gradova i opština u ZKO, možete se obratiti zaposlenima u Službi SKGO za evropske integracije i međunarodnu saradnju: Ivanu Božoviću (ivan.bozovic@skgo.org, 064/870-3345) ili Valentini Bajić (valentina.bajic@skgo.org, 064/870-3368).  

Prilozi: