Vesti

E-obuka o decentralizaciji i sistemu lokalne samouprave u Srbiji

Serb_OSCE_RGB.jpgOvaj projekat SKGO sprovodi uz finansijsku podršku Misije OEBS-a u Srbiji.

Centar za obuku SKGO razvio je e-platformu kroz koju će razvijati i realizovati e-obuke na brojne teme od značaja za lokalne funkcionere, odbornike i zaposlene u gradovima i opštinama.

Zadovoljstvo nam je da pozovemo odbornice, odbornike, pripravnice i pripravnike u gradovima i opštinama širom Srbije, da nam se pridruže da na potpuno nov i zanimljiv način tokom pet nedelja učenja i razmene iskustva, saznamo više o:

  • osnovama decentralizacije i sistemu lokalne samouprave u Srbiji
  • Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi
  • organima lokalne samouprave (skupština opštine/grada, opštinsko/gradsko veće, predsednik opštine/gradonačelnik, opštinska uprava, zaštitnik građana, savet za međunacionalne odnose itd.)
  • posebno značajnim oblastima u delokrugu lokalne samouprave (komunalne delatnosti, urbanizam i građevinski poslovi, društvene delatnosti, upravljanje lokalnom imovinom, lokalni ekonomski razvoj)
  • organizaciji lokalne uprave i glavnim vrstama poslova (prema vrsti radnih operacija - izvršni, nadzorni i drugi poslovi lokalne uprave, posebno: osnove upravnog postupka, vođenje javnih evidencija, inspekcijski poslovi)
  • javnim službama koje osniva lokalna samouprava (javna preduzeća, ustanove, nadzor na radom javnih službi)
  • finansiranju lokalne samouprave
  • učešću građana u vođenju lokalnih javnih poslova
  • odnosima lokalne samouprave sa drugim organima vlasti, institucijama i organizacijama.

"E-obuka o decentralizaciji i sistemu lokalne samouprave u Srbiji", realizovaće se od 8. maja do 13. juna 2014. Prijavni formular je potrebno dostaviti faksom na broj 011 3220 566, ili putem elektronske pošte na adresu nina.nikolic@skgo.org , najkasnije do ponedeljka, 28. aprila.

Imajući u vidu da je broj učesnika obuke ograničen, molimo Vas da nam blagovremeno dostavite prijavne formulare predstavnika Vašeg grada/opštine.

Ukoliko ste zainteresovani i ukoliko ste u mogućnosti da odvojite 30 minuta dnevno da sa nama i vašim kolegama iz drugih gradova i opština prođete petonedeljnu e-obuku, prijavni formular možete preuzeti putem linka u nastavku teksta.

Na kraju, za odbornike/ce i pripravnike/ce i novozaposlene koji uspešno završe e-obuku, pripremili smo sertifikate.

Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati Ninu Nikolić, koordinatorku Centra za obuku, broj telefona 011 3223 446, 064 870 33 09 ili putem e- mail-a nina.nikolic@skgo.org .

Prijavni formular za odbornike >>>
Prijavni formular za pripravnike >>>