Vesti

Sastanak SKGO i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički razgovarala je 20. maja 2014. godine, sa predsednikom Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) Zoranom Perišićem o saradnji u narednom periodu.

Udovički i Perišić su izrazili zahvalnost opštinama koje u ovoj teškoj nesreći koja je zadesila našu zemlju pomažu ugroženim opštinama, bilo da je reč o finansijskoj pomoći, ili pomoći u opremi, hrani i ljudstvu.

Udovički je ocenila da te opštine daju odličan primer međuopštinske solidarnosti, i uputila poziv svim opštinama koje su u mogućnosti da pomognu ugroženim područjima.

Ona je precizirala da se pomoć mora koordinirati sa štabovima za vanredne situacije ili Crvenim krstom, koji raspolažu informacijama o potrebama ugroženih.

Tokom sastanka je bilo reči i o narednim koracima koji čekaju našu zemlju, nakon urgentne humanitarne pomoći koja je sada neophodna.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pružiće svoj doprinos kako bi radna tela Vlade, koja imaju zadatak da sačine procene štete, a potom i prikupljaju i koordiniraju pomoć koja bude stizala, radila efikasno i brzo, u čemu se očekuje i pomoć SKGO, zaključila je Udovički.