Vesti

Predstavnici SKGO na sastanku sa ministrom Aleksandrom Vulinom

Na poziv Aleksandra Vulina, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u petak, 06. juna 2014. godine, održan je sastanak sa predstavnicima Stalne konferencije gradova i opština. Ispred SKGO sastanku su prisustvovali Đorđe Staničić, generalni sekretar i sekretarke resornih odbora: Slađana Grujić (Odbor za ekonomski razvoj), Maja Knežević (Odbor za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu) i Jasmina Tanasić (Odbor za zdravlje i socijalnu politiku).

Predstavnici SKGO predstavili su misiju i aktivnosti SKGO u oblastima socijalne zaštite, zapošljavanja, socijalnog dijaloga, volonterizma, kao i učešće Asocijacije u procesu EU integracija. Ministar Vulin izložio je planove Ministarstva vezane za izmenu Zakona o socijalnoj zaštiti i predložio aktivnosti koje bi doprinele pouzdanijem i transparentnijem načinu podrške socijalno osetljivim grupama.

U interesu razvoja efikasnih, dostupnih i kvalitetnih socijalnih servisa na lokalnom nivou potvrđena je potreba za nastavkom i produbljivanjem saradnje Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, SKGO i lokalnih samouprava.