Vesti

Četvrta sednica Odbora SKGO za energetsku efikasnost

Četvrta sednica Odbora SKGO za energetsku efikasnost održana je 23. februara 2009. godine, u sali Skupštine opštine Varvarin. Sednici je prisustvovalo deset članova Odbora i gosti iz Agencije za energetsku efikasnost i sa GTZ projekta "Jačanje lokalne samouprave".

Sednicu je otvorio gospodin Zoran Milenković, predsednik opštine Varvarin, koji je istakao značaj rada Odbora za Varvarin, kao i za jedinice lokalne samouprave uopšte. Pored toga, govorio je i o projektima koje je opština Varvarin u saradnji sa SKGO i GTZ projektom sprovela u prethodnom periodu.

U daljem toku sednice, gospodin Milić Radosavljević iz Opštine Ćićevac izabran je da bude predstavnik Odbora u Radnoj grupi za izradu programskih dokumenata SKGO. Potom su usledile prezentacije aktivnosti u vezi sa katastrom javnog osvetljenja i uspostavljanju baza podataka u ovoj oblasti i projekata energetske efikasnosti u naselju "Školsko dobro" u Opštini Zemun, a usvajanje modela odluke o unapređenju energetske efikasnosti odloženo je do naredne sednice.

Po završetku sednice članovi Odbora su imali priliku da posete projekte energetske efikasnosti u Opštini Varvarin, a to su rekonstrukcija javnog osvetljenja i energetski sat i projekat toplotne pumpe u O.Š. u selu Izbenica.