Vesti

Kroz usavršavanje do boljeg upravljanja lokalnim ekonomskim razvojem

 Polaznici iz 22 opštine završili prvu obuku na daljinu SKGO

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO) i USAID Projekat održivog lokalnog razvoja realizovali su prvu onlajn obuku za zaposlene u gradskim i opštinskim administracijama u Srbiji i tim povodom organizuju svečanu dodelu sertifikata polaznicima ovog programa učenja na daljinu.
Svečana dodela sertifikata polaznicima ove obuke, 61 zaposlenom iz ukupno 22 grada i opštine u Srbiji, biće održana 23. juna 2014. u Beogradu (hotel Zira, sala Rodos) sa početkom u 11.00 časova (individualne izjave za medije omogućene su u periodu od 10.45 do 11.00 časova, shodno agendi u prilogu).

Ovom prilikom učesnicima skupa obratiće se: Nj.E. Majkl D. Kirbi, ambasador SAD u Srbiji,
Kori Udovički, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka državne uprave i lokalne
samouprave, kao i Zoran Perišić, predsednik SKGO i gradonačelnik Niša, koji će polaznicima
obuke, nakon zvaničnog obraćanja, i uručiti sertifikate.

Ovo je prva onlajn obuka koju je Stalna konferencija gradova i opština realizovala za zaposlene u gradskim i opštinskim administracijama, a imajući u vidi pre svega koristi i finansijske uštede koje ovaj savremeni način učenja donosi. Obuka je trajala deset nedelja, počev od 27. januara do 7. aprila ove godine, i bila je namenjena zaposlenima u 22 grada i opštine u Srbiji koji se bave lokalnim ekonomskim razvojem. Donosioci odluka na lokalnom nivou i predstavnici kancelarija za lokalni ekonomski razvoj uspešno su završili ovu e-obuku, sa ciljem da steknu znanja i veštine neophodne da uspešno upravljaju ekonomskim razvojem u svojim zajednicama, privuku domaće i strane investicije i doprinesu otvaranju novih radnih mesta.

Prvu onlajn obuku SKGO pohađali su zaposleni iz sledećih gradova i opština: Niš, Novi Sad, Kraljevo, Čačak, Užice, Zrenjanin, Subotica, Sombor, Novi Pazar, Raška, Merošina, Gadžin Han, Preševo, Temerin, Kanjiža, Nova Varoš, Gornji Milanovac, Priboj, Vrnjačka Banja, Čajetina, Sjenica i Tutin.

E-obuka organizovana je u okviru projekta "Lokalni ekonomski razvoj - obrazovni odgovor" koji finansira USAID Projekat održivog lokalnog razvoja, a sprovodi SKGO.

Dnevni red >>>