Vesti

Peta sednica Odbora SKGO za društvene delatnosti

U prostorijama Stalne konferencije gradova i opština, 18. februara 2009. godine održana je Peta sednica Odbora SKGO za društvene delatnosti. Sednicom Odbora predsedavao je gospodin Milan Tlačinac, predsednik opštine Čukarica.

Prisutnima su se obratili gospođa Elizabeta Paunović, pomoćnica ministra zdravlja za evropske integracije i međunarodnu saradnju, koja je održala predavanja na teme: „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou u Srbiji (DILS)“ i „Akcioni plan za životnu sredinu i zdravlje dece (CEHAP)“, gospođa Tamara Simović, predstavnica „Društva za zašititu i unapređenje mentalnog zdravlja dece i omladine“ iz Niša, je predstavila „Lokalni akcioni plan za decu“, savetnica iz Ministarstva prosvete, gospođa Zora Dešić je predstavila „Intersektorsku radnu grupu za zaštitu dece od nasilja“, dok je dr Dubravka Racić-Šaranović, iz Ministarstva zdravlja, prisutnima predstavila proces „Decentralizacije zdravstvenog sistema u Republici Srbiji“.

Članovi Odbora usvojili su dve analize: „Zdravstvena zaštita na nivou lokalne samouprave“ – dr Dubravka Racić-Šaranović i „Socijalna zaštita na nivou lokalne samouprave“ – doc. dr Miroslav Brkić.

Sednica je završena obraćanjem Jasmine Tanasić, sekretara Odbora SKGO za društvene delatnosti, koje je sadržalo izveštaj o zakonskim inicijativama vezanim za obrazovanje, kao i plan rada za tekuću godinu.