Vesti

Okrugli sto o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi i Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) i Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO) organizuju okrugli sto o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi i o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji, koji će biti održan u petak 1. avgusta 2014. godine u Centru Sava u Beogradu, u sali 2/0, sa početkom u 12 časova.

Na ovom okruglom stolu biće predstavljena nova zakonska rešenja vezana za sistem lokalne samouprave, kao i nova zakonska rešenja i ideje vezane за nove nadležnosti i funkcionisanje komunalne policije.

Imajući u vidu veliki značaj ovih propisa, pozivamo zaposlene u lokalnoj samoupravi da se učešćem na ovom okruglom stolu aktivno uključe u njihovo razmatranje i da daju predloge za njihovo unapređenje, kako bi oni bili uzeti u obzir pre upućivanja ova dva nacrta zakona na razmatranje Vladi Republike Srbije.

Rok za potvrdu učešća je sreda, 30. jul 2014. godine, a kontakt osoba je Marko Tomašević, šef Odeljenja SKGO za politički sistem lokalne samouprave, elektronskom poštom na marko.tomasevic@skgo.org ili telefonom na broj 011 3223 446.

Dnevni red >>>
Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi >>>
Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji >>>