Vesti

Objavljen Poziv opštinama i gradovima za izražavanje zainteresovanosti za učešće u projektu ''Unapređenje ljudskih prava i zaštite manjina u Jugoistočnoj Evropi“

Ovim putem Vas obaveštavamo da je sekretarijat projekta ''Unapređenje ljudskih prava i zaštite manjina u Jugoistočnoj Evropi" , a u ime koordinacionog odbora projekta, objavio Poziv za izražavanje zainteresovanosti.

Poziv je otvoren za sve multietničke opštine u jugoistočnoj Evropi (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Srbija, BJR Makedonija i Kosovo).

Cilj projekta ''Unapređenje ljudskih prava i zaštite manjina u jugoistočnoj Evropi" koji zajednički sprovode Evropska unija i Savet Evrope je poboljšanje pristupa pravima za manjine na raznim nivoima vlasti u Jugoistočnoj Evropi u skladu sa standardima Saveta Evrope u ovoj oblasti, posebno u skladu sa Okvirnom konvencijom za zaštitu nacionalnih manjina i Evropskom poveljom za regionalne ili manjinske jezike.

Sredstva Saveta Evrope namenjena opštinama ograničena su na 18.000,00 evra po opštini. Predviđeno je da odabrane opštine/gradovi obezbede doprinos od 10% celokupnom budžetu projekta, koji neće preći iznos od 20,000 evra. Opština/grad može doprineti realizaciji projekta novčano ili kroz različite vidove podrške (ljudski resursi, troškovi administracije, putni troškovi itd.).

Rok za podnošenje prijava je 15. septembar 2014. godine (24:00).

Dokumentaciju i više informacija o projektu možete pronaći na sledećem linku >>>