Vesti

"OTVORENI DANI" 12. EVROPSKA NEDELJA REGIONA I GRADOVA

Brisel, 6-9. oktobar 2014. godine 

12. put po redu «Otvoreni dani - OPEN DAY pod nazivom Growing together - Smart investment for people"  ove godine biće organizovani u periodu od 6. do 9. oktobra u Briselu (veb sajt http://ec.europa.eu/regional_policy/conferences/od2014/index.cfm ). Organizatori skupa su Komitet regiona EU i Generalni direktorat Evropske komisije za regionalnu politiku, uz partnerstvo Komiteta za regionalnu politiku Evropskog parlamenta, predsedavajućeg EU, Italije, kao i drugih direktorata Evropske komisije.

Otvoreni dani predstavljaju skup posvećen razmeni znanja i iskustava lokalnih i regionalnih vlasti na nivou Evrope o temama grupisanim u 3  teme:

  1. Povezivanje regionalnih strategija: pametna specijalizacija, digitalna agenda, podrškа malim i srednjim preduzećima (MSP), niskougljenična ekonomija (uz podršku Evropskog regionalnog razvojnog fonda - ERDF), obuke i socijalna inkluzija (podržan od strane Evropskog socijalnog fonda - ESF), podsticaj  inovacijama, kreativnosti i modernizaciji u evropskom industrijskom sektoru, urbana dimenzija.
  2. Izgradnja kapaciteta: razmena dobrih praksi i instrumenata u upravljanju programima (finansijski inženjering, procedure javnih nabavki, evaluacija učinka i uticaja sa akcentom na standarde transparentnosti i aranžmane partnerstva).
  3. Teritorijalna saradnja: nova generacija pan-evropskih programa (INTERREG, URBACT, ESPON, INTERACT); međunarodna saradnja.

Ove teme će se razmatrati u okviru seminara, radionica i okruglih stolova. U manifestaciji učestvuju 150 regiona i 41 grad/opština grupisanih u 26 regionalnih partnerstava, od kojih svako organizuje radionicu u Briselu i događaje u svojoj lokalnoj zajednici. Iz Srbije u regionalnim partnerstvima učestvuje region Južne i istočne Srbije, kao i Vojvodina.

Skup je namenjen predstavnicima institucija EU, lokalnih i regionalnih vlasti na nivou Evrope, stručnjacima za gore navedena pitanja, predstavnicima privrednog sektora, udruženja i asocijacija na nivou Evrope, predstavnicima medija i drugim relevantnim akterima.

Učešće na skupu je besplatno za sve učesnike. 

Prijavljivanje učešća elektronskim putem je omogućeno posredstvom internet prezentacije skupa. (Link za prijavljivanje http://ec.europa.eu/regional_policy/conferences/od2014/register.cfm )

                                                        POSTUPAK REGISTRACIJE

Opšta pravila:

  • Učešće na Otvorenim danima je besplatno
  • Registracija za seminare u Briselu je otvorena do 22. septembra
  • Pristup Otvorenim danima 2014 je moguć samo putem registracije
  • Nije moguće uraditi grupnu registraciju
  • Nije moguće registrovati više osoba sa iste e-mail adrese

Korak 1: Izbor radionica

Možete da koristite alatku "Search" da identifikuje događaje za koje ste zainteresovani: unesite ključne reči, teme, imena govornika, programske kodove ili datume.

Izaberite one događaje na kojima želite da prisustvujete označavanjem odgovarajućeg polja.

Možete izabrati koliko god radionica želite, ali treba uzeti u obzir početak i završetak svake radionice, kao i dostupnost  radionica. Ne možete se registrovati za radionice koje se odvijaju u istom trenutku.

Korak 2: Registracija za izabrane radionice

Kada ste napravili svoj izbor radionice(a), molimo Vas kliknite na "Apply".
Na sledećoj stranici unesite Vašu e-mail adresu i kliknite na "Submit".

Imajte na umu da svaki potencijalni učesnik/ca koristi samo jednu e-mail adresu. Nije moguće da se registruje više osoba sa iste e-mail adrese.

Ukoliko ste prethodnih godina već uneli svoje lične podatke na vebsajt, sistem će vas prepoznati i tako možete preskočiti korak 3. 

Korak 3: Lični podaci

Molimo Vas da popunite Vaše lične podatke. Imajte na umu da ćete morati da navedete podatke iz Vašeg pasoša iz bezbednosnih razloga.
Kada završite sa popunjavanjem formulara, kliknite na "Submit".

Korak 4: Prihvatanje zahteva

Dobićete automatsku poruku kojom se potvrđuje prijem Vašeg zahteva. Imajte na umu da ova automatska poruka nije potvrda o učešću.

Korak 5: Prihvatanje / odbijanje e-pošte

U roku od dve nedelje nakon podnošenja Vašeg zahteva zaa učešće na izabranoj radionici bićete obavešteni da li možete ili ne možete da prisustvujete odabranoj radionici. Primićete e-mail o prihvatanju ili odbijanju za svaki od Vaših zahteva.

Odluku o prihvatanju ili odbijanju Vašeg zahteva donosi organizator svake radionice i zavisi od različitih kriterijuma: broj mesta na raspolaganju, ciljana javnost, uravnotežena zastupljenost država i organizacija itd.

Obavezno regularno proveravajte i SPAM folder. Takođe, uvek možete proverite status svojih zahteva klikom na "My Applications".

Korak 6: Rezime radionica

Do kraja septembra dobićete e-mail sa konačnim spiskom radionica za koje Vam je odobreno prisustvo.

Tada ćete moći da preuzmete svoj personalizovani program Otvorenih dana u PDF formatu u bilo kom trenutku na stranici Otvorenih dana Programme page.

Korak 7: Konačna potvrda

Nedelju dana pre Otvorenih dana dobićete poseban e-mail koji sadrži bar kod Vaše akreditacije. Molim Vas odštampajte taj e-mail i pokažite ga na prijemnom pultu kako biste primili svoju propusnicu (vidi dole).

Propusnice

Tokom Otvorenih dana, biće Vam potrebna lična propusnica za identifikaciju i u svrhu registracije, koja važi tokom celog događaja. Izdavanje propusnica će početi u ponedeljak, 6. oktobra, na dva prijemna pulta:

Komitet Regiona - Committee of the Regions                                    Evropska komisija  - European Commission         

Ulica : Rue Belliard, 101, Zgrada Jacques Delors                                   Ulica : Rue de la Loi 170, Charlemange building  
Metro stanica: Maelbeek ( linije 1 i 5)                                                     Metro stanica: Schuman (linije 1 i 5)

Dodatne  informacije: 

Za vise informacija, kontaktirati sekretarijat Konferencije « OPEN DAYS 2014»:

E-adresa: contact@opendays.eu. Telefon: +32(0)2 502 06 15

 

Ne zaboravite da na vreme rezervišete hotel !