Vesti

Uloga lokalne samouprave u ruralnom razvoju

Stalna konferencija gradova i opština u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, organizuje konferenciju na temu „Uloga lokalne samouprave u ruralnom razvoju", 5. novembra 2014. godine u Sava Centru (sala 3/0), sa početkom u 11 časova. Ovaj događaj je finansijski podržan od strane Švajcarske agencije za razvoj i saradnju kroz projekat „Institucionalna podrška SKGO - faza 2".

Polazeći od činjenice da 90 odsto teritorije Srbije pripada tzv. ruralnim područjima, uloga lokalnih aktera, a naročito lokalnih vlasti, sve više postaje jedna od ključnih u procesu kreiranja i sprovođenja politike ruralnog razvoja. Ruralni razvoj predstavlja jednu od najbitnijih komponenti rada Stalne konferencije gradova i opština, pre svega u procesima promocije i zastupanja pozicije i uloge gradova i opština u ovoj oblasti u skladu sa Strateškim planom 2014 - 2017. S tim u vezi, jačanje partnerskih odnosa i saradnja relevatnih aktera predstavlja prvi preduslov ka unapređenju kvaliteta života i poboljšanju socio-ekonomske situacije u ruralnim zajednicama.

Upravo iz navedenih razloga, konferencija će biti prava prilika da se iz različitih perspektiva i nivoa vlasti i kroz razmenu mišljenja i iskustava, ali i sa stručnog aspekta, sagleda uloga lokalnog nivoa u definisanju i implementaciji politike ruralnog razvoja. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u ovom događaju i pomognete definisanju budućih koraka koje treba preduzeti na ovom planu.

Rok za prijavu je ponedeljak 3. novembar 2014. godine, a prijavni formular možete dostaviti faksom na broj 011 3221 215. Imajući u vidu da je broj učesnika ograničen, molimo predstavnike gradova/opština da blagovremeno potvrde prisustvo.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Slađani Grujić, sekretarki Odbora SKGO za ekonomski razvoj, putem telefona 011/3223-446/114, ili putem elektronske pošte: sladjana.grujic@skgo.org.

 Dnevni red >>> 

 Prijavni formular >>>