Vesti

Saradnja univerziteta i lokalne samouprave

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu - Savetom za razvoj karijere, organizuje zajedničku sednicu tri odbora SKGO: Odbora za ekonomski razvoj, Odbora za zdravlje i socijalnu politiku i Odbora za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu, a na temu "SARADNJA UNIVERZITETA I LOKALNE SAMOUPRAVE - izazovi i perspektive".
Sednica odbora biće održana 13. novembra 2014. godine, u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu (Studenski trg br. 1, Beograd).

Skup će biti prilika da se razgovara o prednostima partnerstva lokalnih samouprava i univerziteta u Srbiji, kao i prioritetima i mogućim dometima te saradnje. Namera je da se kroz razmenu mišljenja na skupu sagledaju postojeći modeli saradnje između univerziteta i lokalnih samouprava, ali i da se predstave primeri dobre prakse. Kroz zajedničku diskusiju biće razmotreni i predloženi novi oblici saradnje koji bi bili odgovarajući u postojećem društvenom kontekstu.

Za dodatne informacije možete se obratiti Maja Knežević sekretarki Odbora SKGO za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu, telefonom na 011/3223-446 ili elektronskim putem na adresu: maja.knezevic@skgo.org.