Vesti

42. SKUPŠTINA SKGO

42. SKUPŠTINA SKGO
Beograd, 10. decembar 2014.

Najznačajnije godišnje okupljanje predstavnika lokalne samouprave u Srbiji -

Skupština Stalne konferencije gradova i opština, Saveza gradova i opština Srbije, biće održana 10. decembra 2014. godine, u Beogradu, u Centru „Sava" sa početkom u 10:30 časova.

Programski deo 42. skupštine SKGO u ovoj godini biće posvećen temi:

„Lokalna samouprava, životna sredina i ruralni razvoj -
na putu ka evropskim standardima
"

Glavna pitanja koja će se u okviru ovako definisane teme razmatrati na Skupštini su uloga jedinica lokalne samouprave u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji i uticaj procesa pristupanja na lokalne samouprave. Očekuje se da će učesnici Skupštine kroz konstruktivan dijalog doći do zaključaka i preporuka koji će se koristiti u daljem radu SKGO i gradova i opština posebno u oblastima zaštite i unapređenja životne sredine i ruralnog razvoja. Skupština će, takođe, razmatrati i odlučivati o pitanjima od značaja za rad SKGO kao institucije.

Pored delegacija gradova i opština u Republici Srbiji, na Skupštini će učestvovati i najviši predstavnici državnih organa, vladinih i nevladinih organizacija i institucija, međunarodnih organizacija, diplomatskog kora, donatorskih institucija i drugih partnerskih organizacija i programa.

Ovogodišnja skupština SKGO organizuje se uz pomoć Programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji u procesu evropskih integracija", koji sprovodi SKGO u saradnji sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona, a koji finansira Kraljevina Švedska.

AGENDA 42. SKUPŠTINE

Materijali: