Vesti

Šesti sastanak Mreže lokalnih poverenika SKGO

Šesti redovan sastanak Mreže lokalnih poverenika SKGO održan je 05. februara u hotelu Holiday Inn, na Novom Beogradu. Skupu je prisustvovalo oko 120 poverenika.

Sastanak je otvorio generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština, Đorđe Staničić. Poverenicima se obratio Siegfried Brenke, menadžer projekta „Jačanje lokalne samouprave“, koji je ovom prilikom prisutnima dao osnovne informacije o novom projektu GTZ-a. Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, govorio je o primeni Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja na lokalnom nivou. Takođe, poverenici su dobili informacije o bazi lokalnih strategija, kao i projektu LOGIN III. Nakon toga, predstavnik beogradske opštine Palilula upoznao je poverenike sa manifestacijom Palilulska olimpijada kulture, dok je predstavnik NALED-a, govorio o sertifikaciji opština. Predstavnica IKT Radne grupe je predstavila Upitnik primera dobre prakse u IKT oblasti.

Drugi deo sastanka organizovan je u obliku radionice na temu “Opštinski uslužni centri“. Poverenici su na radionici imali prilike da podele iskustva sa drugim opštinama na tu temu, dok je lokalni poverenik grada Vranje, Jasmina Petrović, iznela osnovne karakteristike Info centra u svom gradu.