Vesti

Model Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta

Model Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta izrađen je u cilju podrške opštinama i gradovima u primeni Zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji. U skladu sa prelaznim i završnim odredbama ovog Zakona, opšti akt kojim se utvrđuju koeficijenti za obračun doprinosa jedinice lokalne samouprave treba da donesu najkasnije do 17. januara 2015. godine. Imajući u vidu kratke rokove za postupanje, Stalna konferencija gradova i opština je, uz pomoć saradnika, stručnjaka iz oblasti upravljanja građevinskim zemljištem, pripremila Model koji može da posluži gradovima i opštinama kao polazna osnova za pripremu Odluke.
S obzirom na to da je Model Odluke nastao u relativno kratkom roku, pre donošenja svih podzakonskih akata (posebno pravilnika kojim se utvrđuju vrste i namene objekata) i bez potrebnih usaglašavanja sa gradovima i opštinama, može se očekivati da će ova verzija Modela pretrpeti izmene. Stoga, molimo sve predstavnike jedinica lokalne samouprave da nam dostavljaju svoje komentare i sugestije za unapreðenje ovog Modela odluke, tokom januara 2015. godine.

Model Odluke nastao u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO - druga faza" koji sprovodi SKGO uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Model odluke o utvrđivanju doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta >>>