Vesti

Konferencija "Delotvorni uticaj projekata udruženja finansiranih iz budžeta jedinica lokalne samouprave"

Beogradska otvorena škola i Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije organizuju konferenciju pod nazivom „Delotvorni uticaj projekata udruženja finansiranih iz budžeta jedinica lokalne samouprave", koja će biti održana u sredu, 28. januara 2015. godine, u beogradskom Domu omladine (sala Amerikana), sa početkom u 11 časova.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati projekta „ReForce - Jačanje uloge organizacija civilnog društva u razvoju zajednice i reformi javne uprave" i Programa podrške udruženjima kroz dodelu malih grantova, koji je realizovan u okviru projekta. Fokus prezentacije će biti na primerima dobre prakse koji pokazuju da saradnja civilnog društva i lokalne samouprave u rešavanju lokalnih problema daje konkretne rezultate. Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati projekata udruženja u 11 gradova i opština koji su finansirani u okviru projekta „ReForce", a sufinansirani od strane lokalnih samouprava. Specifičnost ovih projekata je u tome što su oni nastali kroz konsultacije civilnog društva i lokalne samouprave i predstavljaju odgovor na konkretne probleme u lokalnim zajednicama.  

Učesnicima uvodnog skupa obratiće se: predstavnik Delegacije Evropske unije, Ivana Ćirković, direktorka Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, Nikola Tarbuk, pomoćnik generalnog sekretara Stalne konferencije gradova i opština i Mirko Popović iz Beogradske otvorene škole. U prilogu Vam prosleđujemo agendu skupa.

Projekat „ReForce" finansira Evropska unija u okviru programa „Podrška civilnom društvu 2012" i sufinansira Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Srbije. Cilj ovog projekta koji je počeo u decembru 2013. godine i trajao 14 meseci, bio je da podrži i ojača saradnju između organizacija civilnog društva i javne uprave u kreiranju lokalnih politika i razvoju lokalne zajednice.