Vesti

Šesta sednica Predsedništva SKGO

Šesta sednica Predsedništva SKGO biće održana u petak, 6. februara 2015. godine, u prostorijama Stalne konferencije gradova i opština (Makedonska 22/8), sa početkom u 12.00 časova. Sednicom će predsedavati Zoran Perišić, predsednik SKGO i gradonačelnik Niša, a u radu će učestvovati i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

Osnovna tema sednice Predsedništva biće razmatranje seta novih zakonskih rešenja u oblasti lokalne samouprave:

  • Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi;
  • Nacrt zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, i
  • Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji.

Takođe, posebno će se razmatrati pitanje racionalizacije broja zaposlenih u javnom sektoru na lokalnom nivou u 2015. godini.

Cilj ovog skupa je da se kroz diskusiju predstavnika gradova i opština s jedne, i predstavnika resornog ministarstva s druge strane, definišu najbolja rešenja za lokalne samouprave, kako bi ova tri zakona što pre ušla u proceduru za usvajanje.

Na sednici će pored ministarke Udovički učestvovati i njeni saradnici: mr Ivan Bošnjak, državni sekretar i Saša Mogić, pomoćnik ministra.

Molimo članove Predsedništva SKGO da potvrdu učešća na sastanku pošalju elektronskim putem na i-mejl adresu maja.stojanovic@skgo.org , a da se za sve dodatne informacije mogu obratiti sekretaru Predsedništva SKGO, Maji Stojanović Kerić, na telefon broj 011/3223-446.