Vesti

Regionalna konferencija "Razvoj i finansiranje sporta na lokalnom nivou"

Stalna konferencija gradova i opština sa relevatnim partnerima, a uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO - II faza", organizuje regionalnu konferenciju „Razvoj i finansiranje sporta na lokalnom nivou", koja će biti održana 24. februara 2015. godine u hotelu Vojvodina u Zrenjaninu (Trg slobode 3), sa početkom u 12 časova.  

U usvojenoj Nacionalnoj strategiji za razvoj sporta predviđa se da se politika na lokalnom nivou strateški razvija kroz razvoj partnerstava, donošenje odluka na osnovu dokaza, a što podrazumeva uspostavljanje različitih baza podataka vezanih za granske saveze, sportske objekte i aktivnosti, strateško i programsko vođeno finansiranje sporta na lokalnom nivou, a u cilju veće efikasnosti i dostupnosti sporta kao javne usluge, pre svega deci i omladini, ali i različitim društveno osteljivim grupama.

Na skup su, osim predstavnika gradova i opština, pozvani i predstavnici teritorijalnih sportskih saveza, kako bi kroz dijalog uspostavili zajedničke ciljeve vezanih za razvoj sporta na lokalnom nivou.

Molimo Vas da prijavu za učešće pošaljete najkasnije do 23. februara do 12:00 časova e-mailom na adresu: maja.knezevic@skgo.org

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Maji Knežević, sekretarki Odbora za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu SKGO na telefon: 064 8703 334 ili putem elektronske pošte: maja.knezevic@skgo.org

 Nacrt agende >>>

Sledeće radionice biće održane 27. februara u Kruševcu i 4. marta u Užicu.