Vesti

Stvaranje strategijskih partnerstava - treća konferencija o odnosima Velike Britanije i Srbije

Treća konferencija o odnosima Velike Britanije i Srbije, pod nazivom „Stvaranje strategijskih partnerstava", biće održana 27. februara 2015. godine (Klub narodnih poslanika, Tolstojeva 2) u organizaciji konsultantske kuće "Eurosfera" iz Beograda, pod pokroviteljstvom Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije, Ministarstva privrede, Narodne banke Srbije, Stalne konferencije gradova i opština i Britansko-srpske privredne komore i uz podršku Privredne komore Srbije i Ambasade Velike Britanije u Srbiji i brojnih srpskih i inostranih kompanija.

Učešće na konferenciji do sada su, između ostalih, potvrdili: Karen Lamli, predsednica Grupe za Srbiju britanskog Parlamenta, ser Pol Džadž, predsednik Britansko-srpske privredne komore, ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar, mr Ljubomir Šubara, direktor Agencije za privatizaciju, prof. dr Zoran Perišić, predsednik Stalne konferencije gradova i opština i Aleksandra Đurović, predsednica Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije. U ime Vlade Republike Srbije na seminaru će govoriti prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Predstojeća konferencija se održava sa određenim ciljem - obezbeđivanje kontinuiteta da se za jednim stolom okupe svi akteri javnog, političkog i poslovnog života koji doprinose unapređenju investicione klime u Srbiji. To je i odlična prilika da se potencijalnim investitorima predstave mogućnosti za investiranje u Srbiju.

Na predstojećoj konferenciji biće reči o svim perspektivnim privrednim granama i temama za saradnju: od ulaganja u infrastrukturne projekte, razvoju javno-privatnih partnerstava, privatizaciji i restrukturiranju državnih preduzeća, bankarstvu i kreativnoj industriji, obrazovanju, kao i zdravstvenoj zaštiti, uključujući i medicinski i banjski turizam i farmaceutsku privredu.

 Formular za prijavu učešća >>>