Vesti

Raspisani konkursi za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora

Ministarstvo omladine i sporta raspisalo je 28. februara konkurse za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora. Raspisani su: Javni konkurs za finansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade Rok za dostavljanje predloga projekata je 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Ministarstvo omladine i sporta raspisalo je konkurse za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora.

Raspisani su:

  • Javni konkurs za finansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade
  • Javni konkurs za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou

Pravo učešća na konkursu 1 imaju udruženja mladih koja su registrovana na teritoriji Republike Srbije; koja su upisana u Jedinstvenu evidenciju udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza, u skladu sa Pravilnikom o sadržini i načinu vođenja jedinstvene evidencije udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza („Službeni glasnik RS", broj 1/12) koju vodi Ministarstvo omladine i sporta;

Pravo učešća na konkursu 2 imaju lokalne samouprave koje imaju osnovanu kancelariju za mlade, u skladu sa članom 22. Zakona o mladima.

Više informacija možete dobiti  na sajtu Ministarstva omladine i sporta >>>