Vesti

eObuka "Dobra uprava u gradovima i opštinama"

Centar za obuku Stalne konferencije gradova i opština uz finansijsku podršku Misije OEBS-a u Srbiji sprovodi projekat "eObuka - dobra uprava i rodna ravnopravnost".

U procesu decentralizacije i harmonizacije propisa sa zakonodavstvom Evropske unije, Republika Srbija postepeno uvodi nove propise i prakse koji jačaju značaj i ulogu lokalne samouprave i iz kojih proističe i kontinuirana potreba za profesionalizacijom i jačanjem kapaciteta lokalne samouprave. Dobra uprava je ona koja postupa isključivo po zakonu, stručno i efikasno odgovara na zahteve građana, okrenuta je njihovim potrebama, otvorena je i lako dostupna građanima, ne diskriminiše ih i jednako postupa sa njima.

Principi dobre uprave su zapravo skup etičkih standarda koji, uz poštovanje zakonodavnog okvira, treba da budu usmereni ka građanima i javnosti.

U okviru projekta realizovaće se onlajn obuka (učenje na daljinu) „Dobra uprava u gradovima i opštinama" u trajanju od šest nedelja. Cilj ove elektronske obuke je da učesnicima obezbedi bolje razumevanje procesa funkcionisanja savremene dobre uprave i upozna ih sa osnovnim standardima nepristrasnosti, objektivnosti i odgovornosti u radu lokalne samouprave.

eObuka je namenjena donosiocima odluka, načelnicima gradskih i opštinskih uprava, rukovodiocima organizacionih jedinica, odbornicima i zaposlenima u gradovima i opštinama.

eObuka „Dobra uprava u gradovima i opštinama", realizovaće se u periodu od 8. maja do 24. juna 2015. 

Prijavni formular (u prilogu) je potrebno dostaviti faksom na broj 011 3220 566, ili putem elektronske pošte na adresu nina.nikolic@skgo.org, najkasnije do petka, 24. aprila. Imajući u vidu da je broj učesnika eObuke ograničen, molimo Vas da nam blagovremeno dostavite prijavne formulare predstavnika Vašeg grada/opštine.

Učesnici će, kada se završi proces prijave i selekcije, putem elektronske pošte biti obavešteni o statusu svoje prijave kao i mestu održavanja uvodnog sastanaka koji će biti održan  8. maja 2015. godine u Beogradu.

Učesnici koji uspešno budu prošli eObuku dobiće sertifikate o uspešno završenoj obuci.

Za sve dodatne informacije Vaši saradnici mogu kontaktirati koordinatorku Centra za obuku SKGO, Ninu Nikolić, putem telefona 011/3223 446; 064/870 3309, ili putem elektronske pošte na adresu nina.nikolic@skgo.org.

Preuzmite prijavni formular