Vesti

Zaštita kulturno-istorijskog nasleđa na lokalnom nivou

Druga međunarodna konferencija o istorijskim gradovima biće održana u Sremskim Karlovcima 14-15. maja. U okviru ovog skupa biće održan okrugli sto namenjen predstavnicima lokalnih samouprava na temu: Zaštita kulturno-istorijskog nasleđa na lokalnom nivou - perspektive i izazoviOkrugli sto će biti organizovan 15. maja, sa početkom u 12 časova u prostorijama opštine Sremski Karlovci (Trg Branka Radičevića 1).

Konferenciju organizuju sremsko-karlovačka opština i Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, uz podršku Švajcarske agencije za razvoj (SDC) i projekta „Institucionalna podrška SKGO - faza 2". Na konferenciji će učestvovati stručnjaci i predstavnici lokalnih vlasti iz Srbije, Švedske, Italije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Skup će predstavljati priliku za razmenu mišljenja između stručnjaka iz različitih zemalja, kao i predstavnika lokalnih vlasti i drugih relevantnih aktera oko afirmacije istorijskih gradova, kroz zalaganje i unapređenje graditeljskog nasleđa i isticanje njegovog značaja. Takođe, učesnici će biti u prilici da se upoznaju sa rezultatima istraživanja kulturno-istorijskog nasleđa na lokalnom nivou, koje je u prethodna dva meseca sprovodila SKGO u saradnji sa Zavodom za proučavanje kulturnog razvitka, a u  kojem je učestvovalo preko 80 jedinica lokalnih samouprava u Srbiji.

Prijavu učešća potrebno je potvrditi elektronskim putem na adresu maja.knezevic@skgo.org najkasnije do srede 13. maja 2015. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Maji Knežević, sekretarki Odbora SKGO za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu, telefonom na 011/3223-446 ili elektronskim putem na maja.knezevic@skgo.org.

 Nacrt agende okruglog stola >>>