Vesti

JAVNA RASPRAVA - MAKSIMALNI BROJ ZAPOSLENIH U JAVNOM SEKTORU

 toku je  javna rasprava o Nacrtu zakona o načinu određivanju maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru. Predviđeno je da javna rasprava traje do 4. juna 2015. godine.

Učešće u javnoj raspravi mogu uzeti predstavnici državnih organa, organa državne uprave, jedinica lokalne samouprave, javnih službi, nevladinog sektora i drugih zainteresovanih strana.

O ovoj temi će biti reči i na prvoj narednoj sednici Predsedništva, na kojoj se očekuje učešće predstavnika trebalo da učestvuju i predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Pozivamo vas da pored toga što ćete komentare na Nacrt zakona dostaviti MDULS (kako je i naznačeno u Zaključku odbora za pravni sistem i državne organe- molim vas pogledajte prilog 2), vaše komentare dostavite i Marku Tomaševiću, šefu odeljenja za politički sistem lokalne samouprave na adresu marko.tomasevic@skgo.org

Zamolili bismo vas da komentare gospodinu Tomaševiću dostavite do petka 29. maja 2015. godine, kako bismo imali objedinjene komentare lokalnih samoupravu u cilju njihovog razmatranja na Sednici Predsedništva SKGO.

PRILOZI:

  1. Nacrt zakona o načinu određivanju maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru
  2. Zaključak Odbora za pravni sistem i državne organe