Vesti

Uspešno sprovođenje lokalnih strategija

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje dvodnevni sastanak mreže „Koalicija LA21“. Sastanak će biti održan u prostorijama SKGO, 16. i 17. decembra 2008. godine, sa početkom u 11.00 časova. Skup je namenjen članovima „Koalicije LA21“, dok se prisustvo preporučuje koordinatoru lokalnih strategija ili osobi koja je u gradu/opštini opštini zadužena za implementaciju iste.

Prvog radnog dana planirana je diskusija na temu mogućih institucionalnih modela za uspešno sprovođenje lokalnih strategija održivog razvoja.

Gradovi i opštine koji u okviru svoje uprave već imaju formirane projektne kancelarije (npr. Kancelariju za LER) zadužene za sprovođenje drugih strateških planova, trebalo bi da dostave dokumentaciju o osnivanju projektne kancelarije. Takođe, ukoliko ovakve kancelarije postoje, predstavljanje aspekata rada ovih jedinica bi na ovom sastanku bilo od izuzetnog značaja.

Drugog radnog dana, rad će biti fokusiran na prioritete rada mreže „Koalicija LA21“, odnosno na projekte od zajedničkog interesa na kojima će Koalicija biti angažovana.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti gospođi Slađani Grujić, menadžerki projekta na elektronsku adresu: sladjana.grujic@skgo.org ili putem telefona: 011/ 3223-446 ili gospođici Milici Risojević, ekspertkinji na projektu putem elektronske adrese: milica.risojevic@gmail.com.